0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Mijn nieuwe Super Soep, waarom heb ik dit artikel ontwikkeld?

Mijn nieuwe Super Soep, waarom heb ik dit artikel ontwikkeld?

Vanaf vandaag is mijn nieuwe instant 'Super Soep' leverbaar. 'Instant soep? Hebben we daar niet al meer dan genoeg van in de schappen van de winkels? En dan nu nog weer twee nieuwe? Ik hoor het je denken. Waarom ik dan toch enthousiast aan het 'uitdokteren', groenten en kruiden mengen en (laten) proeven van instant soep bezig ben geweest? Dat lees je in dit artikel.

Met welk kant-en-klaar tussendoortje of bijgerecht kun je op een razendsnelle manier heel veel vitamines, mineralen, sporen elementen EN beschermende vitale stoffen eten? En die ook nog eens basisch in plaats van verzurend werkt, zoals onze meeste tussendoortjes? Bijvoorbeeld met een 'biologische Supersoep' waarin ook nog eens zeegroente verwerkt is. Ik blijf me verbazen over alle 'hulptroepen' -leuke woordspeling toch?- die in de instant soepen zoals we ze tot nu toe kenden verwerkt zijn: glucose, maltodextrine, melkpoeder, gistextracten of smaakversterkers, gluten etc. Waarom, vroeg ik me af? Kun je echt geen lekkere smaak en consistentie krijgen met een soep die bestaat uit 100 procent energie-boosters? Dus zonder onnodige en soms belastende stoffen? Stoffen die geen bijdrage leveren naar wel energie kosten om ze af te breken? Ik denk dat het prima kan, maar oordeel zelf.

Veel mensen zijn aan het eind van de dag opgebrand: het is namelijk HET moment van de dag dat bijnieren en bloedsuikerspiegel een flinke energieduikeling doormaken. De eerste impuls is dan vaak om naar iets zoets te grijpen: dat put uiteindelijk, na een korte opleving, je energie nog verder uit. Het zijn veelal koude voedingsmiddelen, zonder vitale voedingsstoffen die ook je bloedsuikerspiegel nog eens danig ontregelen. Deze zorgen geheid voor nog minder energie. Je zou juist op momenten van een energie-dip '.iets warms, hartigs en vitaals moeten eten. Het liefst ook nog met wat eiwit (zoals bijvoorbeeld het zonnebloempitteneiwit Heliaflor of voeg aan je eigen gemaakte soep wat kikkererwten-, lupinemeel of een geklutst eitje toe). En het liefst iets wat snel je trek kan stillen. Dagelijks hoor ik in mijn praktijk: 'ik neem het me echt voor om minder te gaan snaaien. Maar ik heb dan zo'n dip dat ik voor iets snels ga'. En zelfs dat kan met soep: Alleen even water koken, roeren en beginnen met lepelen.

Op je 'zwakke momenten' aan het eind van de ochtend of middag een goed soepje (natuurlijk gaat er niets boven een eigengemaakte verse soep, dus als je die wilt maken is dat uiteraard nog een veel gezondere optie) gaat je uiteindelijk energie opleveren, ook al zou het alleen maar zijn doordat je energie stabieler blijft omdat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook voor de mensen die tussen de middag flink wat boterhammen moeten eten om verzadigd te raken is lunchen met minder brood aangevuld met een soepje een prachtige stap op weg naar een stabielere energie.

Wie weet denk je over een paar weken 'een dag geen soep is een dag niet geleefd'.


Klik hier om mijn nieuwe 'Super Soep' te bekijken >


Reacties

 1. Arien de Korte Arien de Korte

  Beste Nanda,
  Als bouillon is de Super Soep niet zout genoeg. Je kunt 'm wel als smaakmaker/kruidenmix gebruiken, maar waarschijnlijk moet je dan zelf nog een zout toevoegen.
  Mvg, Arien - medewerker webshop

 2. Irene Elisa Irene Elisa

  Beste Rineke en team ;-) Met hele kleine stapjes kies ik steeds meer en weer voor voedende en vullende voeding. Hier helpen jouw (h)eerlijke producten zeker bij! Beide smaken zijn heerlijk! Al is de tomaat favo, ik hou ervan om af te wisselen. Bedankt voor deze heerlijkheden.....
  Hartelijke groet, Irene Elisa van der Meer

 3. Jeannette Jeannette

  Tomatensoep is zo erg lekker en smakelijk dat ik net ook de Groentensoep heb besteld. Weet zeker dat deze net zo heerlijk is als de tomatensoep. Verder vinden wij alle voedingsmiddelen die Rineke verkoopt heel erg smaakvol, je proeft dat het puur en natuurlijk is.

 4. Esther Esther

  Ten eerste: gisteren om 17.30 uur besteld en vandaag om 12.00 uur al in huis! Ontzettend snel. Ten tweede: wat een heerlijke tomaten soep. Heel vol van smaak. Een heerlijke aanvulling. Bedankt Rieneke voor al je tijd en inzet om gezonde voeding te ontwikkelen. Ik ben super enthousiast!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.