0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

(h)eerlijke aspergesoep

  • Geplaatst op
  • Door Rineke Dijkinga
  • 0
(h)eerlijke aspergesoep

Normaliter vind ik het spijtig om soep van asperges te maken, hoe lekker ik (eerlijke) aspergesoep ook vind. Maar nu had ik zoveel asperges gekregen dat ik er een overheerlijk darmminnend soepje van heb gemaakt. Ik vind het een soort belediging van asperges en je gezondheid om er room, melk, suikers en/of bloem door te doen (zoals je het regelmatig buitenshuis geserveerd krijgt). Dus als jij er net zo over denkt, is dit een fantastisch soepje.

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter, Ghee of kokosolie
  • 500 gram geschilde asperges
  • ca. 300-350 gram zoete aardappel
  • 1-1,25 liter water
  • 2 biologische kruidenbouillonblokjes
  • 1 stengel kombu (of anders paar slierten zeewiertagliattelle)
  • klein beetje geraspte gember (of anders gemalen gember)
  • 1 eetlepel gedroogde dragon (vers natuurlijk ook overheerlijk)
  • evt. nog wat peper en zout naar eigen smaak
  • En als bindmiddel kun je altijd nog wat boekweitmeel, johannesbroodpitmeel of kuzu gebruiken.

 

Bereidingswijze

Uien en knoflook fruiten en even laten sudderen. Dan water, bouillon, Kombu, geschilde zoete aardappelen en geschilde asperges (topjes er af snijden) toevoegen en aan de kook brengen. Als het gaar is, de Kombu er weer uit vissen (afspoelen en laten drogen voor een volgend soepje), de soep pureren en de gember/dragon en aspergetopjes toevoegen. Nog heel even laten sudderen en dan opdienen.


Serveren met een lekker gepocheerd eitje op een roggebroodje of wat boekweitcrackers en je hebt een overheerlijke lunch!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.