0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Ik ga op vakantie en neem mee...

Ik ga op vakantie en neem mee...

Wat heb ik dit spelletje vroeger vaak gespeeld. Niet omdat ik zo vaak op vakantie ging overigens. Want dat ken ik niet echt uit mijn kindertijd. Dit spelletje was echte hersengymnastiek: telkens een hele riedel artikelen onthouden en weer kunnen opnoemen in een steeds langer wordende lijst.

Deze keer gaat het me niet om het spelletje maar wat ik echt aan spullen meeneem. Mijn creatieve echtgenoot Jan heeft een heus buitenkeukentje gemaakt die op de dissel van de aanhanger past zodat ik, waar ik ook ben met vakantie, lekker kan kokkerellen. Ik zie ons al helemaal zitten met Tanka, ons hondje, voor ons tentje. Na een hele dag fietsen of wandelen, iets bezichtigen en overal, als een moderne jager/verzamelaar, allerlei lekkere lokale voedingsmiddelen te hebben vergaard, daarmee dan voor de tent iets (h)eerlijks te maken. Nergens smaakt eten lekkerder als buiten op een mooi rustig plekje in de natuur. Ik kan bijna niet wachten.

Maar wat neem ik mee? Ik heb inmiddels heel wat lekkere kruiden- en specerijenmixen op de markt gezet die ik zelf overal met me meesleep als ik weg ga. Van huis zijn en dan niet lekker eten is voor mij een soort doemscenario. Persoonlijk zie ik vakantie als een periode van resetten, loslaten, genieten en weer energie opdoen voor na de vakantie. En daar heb ik, naast ontspanning en lekker bewegen, heerlijk, gezond, vers, onbewerkt en volwaardig voedsel voor nodig. Lekker koken en eten voor ons tentje en daarnaast af en toe de bloemetjes buiten zetten in een leuk restaurantje.

Daarom neem ik dit standaard mee, of we nu een weekendje gaan kamperen of een huisje huren:

 1. De rijst-currymix met wat groene groente, kokosmelk en wat quinoa heb je in no time een heerlijke curry op tafel staan.
   
 2. De mediterrane mix. Zeker in Mediterrane landen smaken tomaten lekkerder dan hier, vind ik. Heerlijk om een pastasaus van verse tomaten, uien, knoflook en deze mix te maken. Even een makkelijke salade erbij en je zit in twintig minuten aan tafel.
   
 3. De tuinkruidenmix: geweldig om snel allerlei gestoomde groentes even extra smakelijk te maken. Of om er een lekkere groenteomelet mee te maken. Lekker krachtvoer voor bijvoorbeeld de lunch als je een lange wandeling of fietstocht voor de boeg hebt.
   
 4. Uiteraard mijn Super Soepjes! Lekker mee in de thermoskan voor onderweg op de dagen dat we ‘s ochtends al vertrekken. Of aan het eind van de middag als we moe en voldaan terugkeren.
   
 5. Niet te vergeten: een heerlijke biologische olie in donker glas of een walnotenolie in een kruik. Het valt nog niet altijd mee om die te pakken te krijgen op vakantie. En zonder een goede en smakelijke olie weet ik niet hoe ik een lekkere sla op tafel moet toveren. Goed inpakken om het de reis te laten overleven en dan kan het feest beginnen: geen culinaire feestjes zonder een lekkere olie is mijn motto.
   
 6. Voor de uitwendige mens neem ik ook wat mee: een xeno-oestrogeenvrij zonnebrandmiddel en een huidolie voor het eind van de dag. In ons kikkerlandje hebben we gewoon te weinig zon om ons echt aan de zon te laten wennen. Je direct insmeren zodra je buiten bent is erg jammer omdat je dan te weinig vitamine D opbouwt. Een vitamine D-tekort is echt een drama voor ieders gezondheid. Maar je niet insmeren als je wel de hele dag buiten bent, is natuurlijk erg onverstandig. Ik gebruik vaak de Tox Fox app als ik cosmetica van een onbekend merk koop. Maar dat doe ik alleen als het niet anders kan. Ik ben erg trouw aan merken als Weleda, Logona, Lavera en Dr. Hauschka. Goede producten zonder hormoon-verstorende stoffen. Want waarom zou ik zoiets op mijn huid smeren als het niet hoeft? Ik ben zelf gek op de Lavera sun spray, factor 20. Lekker geurtje, waterbestendig en met UVA filter. Juist UVA straling kan zoveel schade aan onze huid toebrengen. Dit is dus in elk geval mijn lijstje. Afhankelijk van de plek waar we naar toe gaan neem ik altijd specifieke dingen mee als een tekentang, Arnica gel, probiotica, groene klei etc.
   
Sommige mensen, zeker mensen die gevoelig zijn voor zonneallergie of vanuit een drukke stressvolle periode op vakantie gaan, zou ik zeker een antioxidanten-supplement willen adviseren. Niets ergers dan je vakantie te laten bederven door een flinke zonneallergie. Ik werk graag met Zomerbruin. Maar uiteraard zijn er veel meerdere goede middelen.

Tijdelijk ontvang je op bovenstaande artikelen een extra korting. Klik hier voor een overzicht >


Wil je kans maken om een pakket met mijn favoriete zomerproducten t.w.v. ruim 80 euro te winnen?
Denk dan met me mee en bedenk een krachtige slogan!


Mijn vakantie zal er dit jaar iets anders uit zien omdat er heel wat te regelen valt. Mijn allergrootste wens om gezond voedsel van grond tot mond in één project te koppelen, lijkt snel dichterbij te komen. We zijn op dit moment druk bezig om dit project te realiseren met steun van allerlei instanties en deskundigen. Met dit project hebben we super gezonde plannen waarbij onderstaande centraal staat:

 1. Een uitgeputte bodem zo snel mogelijk op natuurlijke wijze weer levenskrachtig krijgen.
 2. Super gezonde landbouwgewassen als proef telen, i.c.m. boeren om zo weer veel meer variatie in onze voeding te krijgen.
 3. een biologische kruiden-, groente-, fruit- en noten pluktuin.
 4. Een uitgekiende beplanting waardoor insecten en bijen optimaal kunnen gedijen zodat zij hun belangrijke taken (voor o.a. onze voedselvoorziening) weer kunnen vervullen.
 5. Participatie door allerlei groepen zoals ouderen, (sport)scholen en instellingen om mensen gezonder oud te laten worden, maar ook meer betrokken te laten zijn bij voeding.  
 6. Volop educatie mogelijkheden; cursussen Rineke Dijkinga, cursussen fermenteren, voedsel drogen, je eigen groente en kruiden leren kweken etc. Ook jij kunt 'mini-boer' worden in je eigen tuintje, balkon of zelfs je eigen vensterbank.
 7. Onbewerkt voedsel omtoveren - met gezonde kooktechnieken - tot heerlijke gezonde maaltijden. Onder leiding van een kok zal er geoogst kunnen worden waarna er iets heerlijks van bereid kan worden. 
   
Onze gezondheid en die van ons voedsel draait primair om deze vier pijlers:

BODEM - BOEREN - BIJEN - & JOUW BORD

Weet je een krachtige slogan waarin bovengenoemd 4 aspecten tot uiting komen? Plaats deze dan uiterlijk dinsdag 14 juni in een reactie onder dit blog. De vier beste slogans ontvangen van ons het zomer vakantie pakket t.w.v. ruim 80 euro!

Heb je specifieke ‘vakantie ongemakjes’ waar je graag advies over wilt? Je kunt mij op woensdagochtend van 9 tot 10 uur gratis bellen op tel 0599-323096.

Reacties

 1. Hilde Hilde

  Net een dagje te laat met de inzending voor deze leuke wedstrijd zie ik nu. Maar wie weet kan hij toch nog meegenomen worden! In ieder geval heel erg veel succes gewenst met het nieuwe project! Een heel goed initiatief!

 2. Saskia Baarda Saskia Baarda

  Wat een goed project! Mijn slogan is: Vernieuwende boeren en gezonde grond zorgen voor gezond voedsel in de mond.

 3. Monique Timmer Monique Timmer

  Zonder oog voor het welzijn van boeren, bijen en bodem is het eten én je bord leeg.

 4. Rita veldmaat Rita veldmaat

  Een goede bodem is een blije boer, krijgen we blije bijen en wij worden blij van een bord vol met lekkere producten van deze 3 dingen bij elkaar!

 5. Lia Lia

  Prachtig project!

  Mijn suggestie voor een slogan:
  Bodemverrijkende, bijenvriendelijke boerenproducten rechtstreeks op jouw bord.

 6. Janne Janne

  Hand in hand
  Zo van het land
  Van de stoere boeren
  Van de bodem en de bij
  Van haver tot gort
  Beland het uiteindelijk op jouw bord

 7. Chantal Chantal

  Slogans
  Da's nu weer typisch Rineke
  Van grond tot mond
  Voel de magie van bodem, boer en bij

 8. Maartje Maartje

  De bodem in balans bewerkt door boer en bij;
  Goed voor milieu, gezondheid en smaak: iedereen blij.

 9. Ellen Dijkstra Ellen Dijkstra

  Je bord beïnvloedt bodem, boer en bij. Welke keuzes maak jij?

  4x de B van Rineke D.

 10. Frieda Mulder Frieda Mulder

  Waar ik ook ga of sta,ik laat mij voeden door al het goede van moeder natuur.

 11. Els Els

  Voeding vanuit moeder aarde met aandacht door boer en bij maakt jouw bord met eten gezond en blij

 12. Jenneke Jenneke

  Iedereen bewuster maken van onze gezondheid en het nut van het boerenland, en voilà, het zaadje is geplant!

 13. Lieske Salverda Lieske Salverda

  Alleen met milieubewuste boeren, een gezonde bodem en veel bijen komt er gezond eten op jouw bord.

 14. Klaas Klaas

  Boeren zorgen voor een biologisch goede bodem
  Bijen bestuiven de producten op de bodem
  Op mijn bord komt eerlijk voedsel voor een goede voedings bodem
  Boer bord bijen en bodem zorgen voor (h) eerlijk eten en een goede gezondheid

 15. Baudien Bauman Baudien Bauman

  Waar het LandAardig bedrijft
  En liefde op je bordje blijft
  Daar proef je het Leven
  Van Honing en Blij

 16. Ine Bles Ine Bles

  Prima initiatief Rineke, mijn slogan:
  Uit de bodem bij de boer, bestoven door de bij,
  Zorgt voor prima voer, voor jou en mij!

 17. Esther Esther

  Vers uit gezonde bodem, bij de boer vandaan. Met wat hulp van de bijen, zal het bordje snel op gaan!

 18. anka anka

  Mijn eigen gemaakte ehbo kit.
  goudsbloem-smeerwortel-sintjanskruid-citroenmelisse zalf. Homeopathie korrels van arnica..symphytum.

 19. G.Westdijk G.Westdijk

  Beste Rineke,
  Geen slogan maar even onder de aandacht brengen van. Zelf gebruik ik als zonbescherming : Sonnen van het merk -Rosel Heim. Dit produkt is een bescherming en verzorging van de huid. Zonder toevoeging van chemische bestanddelen. Fijne dag

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.