0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Ovenschotel voor een vrolijke stemming

  • Geplaatst op
  • Door Rineke Dijkinga
  • 1
Ovenschotel voor een vrolijke stemming

Maak je darmbacteriën blij met prebiotische voeding!

Deze ovenschotel bevat een scala aan groenten waar jouw darmbacteriën hun voeding uit kunnen halen. Ja je leest het goed: je darmbacteriën hebben namelijk heel wat voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. De gemiddelde Nederlander eet zo weinig vezels, dat hun goede darmbacteriën het moeilijk hebben.
 

Ingrediënten

Aardperen, zoete aardappelen, schorseneren, rode uien, knoflook, een paar aardappelen en verder nog wat groente naar keuze: ik had nog wat koolrabi en knolselderij in huis. Het gros van deze groenten bevatten het prebioticum inuline: superfoods voor jouw gezonde darmbacteriën.
 

Bereiding

Alles schoonmaken, schillen en in zo gelijk mogelijke stukken snijden. Maak flink wat meer, zodat je het restje (afgekoeld) als lunch kunt eten: dan is het nog geschikter voedsel voor je darmbacteriën! Doe alle ingrediënten in een ovenschaal, samen met wat fijn gehakte rozemarijn en Ghee/roomboter. Laat het geheel op ca. 140 graden in de oven laten garen. Als de stukjes beetgaar zijn nog wat gemalen rozemarijn, wat peterselie en een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak toevoegen. Serveer met een gepocheerd eitje, een handvol noten en pitten of wat rauwmelkse kaas

Wist je dat je inuline ook als supplement kunt kopen? Gewoon een schepje over je muesli of in een smoothie. Ook te gebruiken als 'poedersuiker', erg lekker!

Reacties

  1. Johanna Eggens Johanna Eggens

    Ik eet al 40 jaar gezond. Geen vlees, alleen vis. Al 25 jaar 100% biologisch. Maar sinds jou eerste boek veel uit jou boeken. Ik weet niet meer hoe ik het daarvoor deed. Bijvoorbeeld rode kool, vond ik nooit zo lekker. Maar nu op oosterse wijze. Dat is echt smullen. Dank je Rineke voor jou prachtige recepten. Johanna Eggens

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.