0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Eendaagse workshop Fermenteren | 21 september
  • Eendaagse workshop Fermenteren | 21 september
Dagtraining fermenteren op Heerlijk Westerwolds Land met Rani Goederee . Ze leert je hoe je jouw oogst door middel van fermenteren lang houdbaar kunt maken. Met als bijkomende voordelen dat het er nóg lekkerder van smaak wordt en beter verteerbaar.

€149,00

Incl. btw
Artikelnummer: 21092024
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Deze lezing is helaas uitverkocht

Eendaagse workshop Fermenteren
Wat een enorme hoeveelheid voedsel is er toch, zeker zo aan het einde van de zomer. Dus
zijn we op Heerlijk Westerwolds Land als hamsters de voorraden aan het verzamelen en
aan het verwerken voor de herfst en winter. Jij kunt dat ook! Wij vinden het ongelooflijk leuk
om onze kennis en ervaring over het verwerken en bewaren van voedsel over te dragen op
consumenten, koks, therapeuten, instellingen, bedrijven en studenten. Sla daarom nu je slag
om de koude herfst en winter lekker en gezond door te komen.


Rani leert je hoe je jouw oogst door middel van fermenteren lang houdbaar kunt maken. Met
als bijkomende voordelen dat het er nóg lekkerder van wordt en beter verteerbaar, dus beter
voor je lichaam. Niet alleen leuk, dat fermenteren, maar ook hartstikke gezond. Zo kan ook jij een basis leggen om betaalbaar, gezond, divers, duurzaam en overheerlijk te eten, het hele jaar rond.


Voor wie?
Voor iedereen die ervan overtuigd is dat we met het eten op ons bord een groot verschil
kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, van degenen die aan onze zorg zijn
toevertrouwd en van de aarde. En die ook graag anderen inspireert om met mes en vork aan
de slag te gaan. Door de zomerse overvloed te verwerken en te bewaren voor de herfst en
de winter kun je op een hele betaalbare, lekkere, gezonde en gevarieerde manier de herfst
en wintermaanden doorkomen.
Datum: 21 september 2024
Locatie: Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen
Kosten: € 149,00 per persoon. Na ontvangst van je betaling is je deelname gegarandeerd.
Inbegrepen: koffie, thee, home made lekkernij, drankjes, lunch, jouw zelfgefermenteerde
producten en een paar aardigheidjes van Rineke om mee naar huis te nemen.
Annulering: kan kosteloos tot 10 dagen voor de training. Daarna zijn we genoodzaakt de
kosten in rekening te brengen. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken
dan krijg je uiteraard z.s.m. je geld terug.
Bij minder dan 10 deelnemers wordt de training geannuleerd.
Speciale dieetwensen? Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan
ons heeft doorgegeven.
Slecht weer? We houden de groepen opzettelijk klein (maximaal 12 personen) zodat we bij
onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is alles buiten: houd rekening
met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel


De trainer: Rani Goederee
“Ongelofelijk rijk! Zo voel ik me als ik in de zomer gewassen uit mijn moestuin oogst en er
vervolgens in de keuken iets lekkers van maak wat ik in de winter kan eten. En wat is het
leuk om te experimenteren met verschillende manieren van oogst verwerken: wecken,
pickelen, fermenteren, tomatensaus, jam en fruitcompôte maken. Het bereiden van gezonde
maaltijden is al mijn favoriete bezigheid sinds ik tiener was, en sinds ik mijn eigen groenten
kweek is daar het verwerken van voedsel tot houdbare producten bijgekomen. Met name

fermenteren vind ik een schitterende manier van voedsel verwerken. Ik vind het erg leuk om
mijn kennis en de ervaringen uit mijn eigen geëxperimenteer met je te delen. Zodat ook jij in
de koude maanden van het jaar kunt genieten van zelfgemaakte zonnige overvloed.”


INDELING VAN DE DAG
10:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en een home made lekkernij
Ochtend: Groente fermenteren: theorie, proeven, praktijk
Lunch: je krijgt een voedzame lunch met lokaal voedsel dat we bij elkaar gescharreld
hebben op het land. En wat we verwerkt hebben tot eindproduct (met behulp van de
droogoven, weckketel, fermentatie, pickelen, door het in te maken etc). Rineke legt er het
een en ander over uit.
Middag: Zuivel fermenteren: theorie, proeverij, praktijk. Zuurdesem: theorie, praktijk (thuis)
16:00 uur: Einde programma en geïnspireerd huiswaarts met informatie en inspiratie
waarmee thuis direct aan de slag kunt én natuurlijk jouw zelfgemaakte fermentaties.

Overnachten in de omgeving van Sellingen?

In Westerwolde zijn heel veel betaalbare bed- en breakfast voorzieningen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen