0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
  • Ambachtelijk desembrood bakken  10 en 11 mei 2024
Tweedaagse training in onze buitenkeuken met ambachtelijk bakker Piet Smit. Zuurdesembrood bakken van oude, volkoren granen is op zich niet moeilijk. Als je de kneepjes van het vak maar kent. Samen kneden, bakken, proeven, genieten en thuis aan de slag!

€339,00

Incl. btw
Artikelnummer: 10052024
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Deze lezing is helaas uitverkocht

Tweedaagse “Ambachtelijk brood bakken” = MOOI brood bakken

Aan de slag in onze buitenkeuken, op het land met ambachtelijk bakker Piet Smit. Zuurdesembrood bakken van oude, onbespoten, volkoren granen is op zich niet moeilijk. Maar je moet wel de kneepjes van het vak kennen. We gaan MOOI brood (en crackers) bakken. Samen kneden, bakken, proeven, eten, genieten en daarna thuis aan de slag!

Waarom zou je je eigen brood bakken?

Omdat je weet dat een lange bereidingstijd veel gezonder voor je is? Omdat je veel meer variatie in je brood(crackers) wilt dan de veelgebruikte tarwe? Omdat je bloedsuikerspiegel en gewicht voor jou een issue zijn? Omdat je veel meer oude granen van Nederlandse bodem wilt eten? Omdat je de geur van zelfgebakken brood/carackers in je huis wilt ruiken? Gewoonweg op een ambachtelijk manier brood wilt leren bakken? Omdat je wilt overschakelen op brood met volop vezels en voedingswaarde? Omdat je beseft dat zelf bakken tot veel betaalbaarder brood leidt? Omdat je weet en/of voelt dat zuurdesembrood je beter bekomt?

Als je op veel vragen "JA" zegt, dan ben je van harte welkom op deze 2-daagse ‘MOOI brood bakken training’ waarin wij je leren en inspireren om ‘baas in eigen oven & buik te worden’.

Voor wie?

Het maakt niet uit of je beginnend of ervaren thuisbakker bent.  Ook voor mensen die al jaren broodbakken kan het leerzaam zijn, als zij bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen thuis zoals te harde korsten of deeg dat teveel of juist helemaal niet wil rijzen.

Tevens komen de mensen, die ervan overtuigd zijn dat we met mes en vork een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en voor de aarde, volop aan hun trekken.

Bovendien vind je het leuk om 2 dagen flink aan de slag te gaan in onze buitenkeuken, op het land en in de natuur.

Datum: 10 en 11 mei in Sellingen (Je kunt overigens deze tweedaagse training met bakker Piet ook op 6 & 7 mei doen op Landgoed Velhorst. Zie deze link) 

Locatie: Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen

Kosten: 339,00 per persoon

Inbegrepen: koffie, thee, hapjes, drankjes, 2 x lunch, 1 x ontbijtbuffet, 2 dagen training van Piet Smit. Je gaat naar huis met vijf Westerwoldse graanproducten. En (als je het nog niet opgegeten hebt) je eigen ‘brood- en cracker oogst’

Exclusief: overnachtingen. Na ontvangst van je betaling is je deelname pas gegarandeerd.

Annulering: kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken dan krijgt u uiteraard z.s.m. uw geld terug.

Bij minder dan 10 deelnemers wordt de training geannuleerd.

Speciale dieetwensen? Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons hebt doorgegeven. Let op: in deze training worden glutenhoudende granen gebruikt. Mag/wilt u geen gluten eten dan is deze training voor u niet aan te raden.

Slecht weer? We houden de groepen opzettelijk klein (maximaal 12 personen) zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is het dus buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel

Je trainer tijdens deze tweedaagse:

Piet Smit

Zeer ervaren bio/ambachtelijk bakker die zijn sporen verdiende als bakkerszoon bij Bakkerij Driekant in Zutphen. Onder begeleiding van hem ga je deze dagen zelf aan de slag met (zuurdesem)deeg. Je leert alles over de basistechnieken van het broodbakken. Je krijgt uitleg over de gebruikte grondstoffen, je eigen desemstarter maken, bak- en rijstijden, zout (wel of niet) en temperatuur. En hoe gebruik je de verschillende graansoorten? 

Globale indeling van deze 2 dagen:

VRIJDAG 10 uur: ontvangst met koffie/thee en iets lekkers op Heerlijk Westerwolds Land

10.30- 11.30 uur: Wandeling met Rineke over het land. Wat heeft hun Agroforestry/biodiversiteits project Heerlijk Westerwolds Land te maken met jouw gezondheid? Alles wat je in je mond stopt heeft invloed op je stemming, je darmgezondheid, (brein)vitaliteit, slaap, hormoonbalans en gezond oud(er) worden. Als jij voor gezond gaat, van een gezonde bodem, ga je automatisch voor de gezondheid van de aarde en de bodem.

11.30 – 12.30 introductie MOOI brood bakken met Piet Smit

12.30 – 13.30:  lunch

Tijdens deze duurzame, lokale, overheerlijke, voedzame en uitgebreide lunch, vooral met ingrediënten van Heerlijk Westerwolds Land hoor je van alles over de ingredienten en de waarde voor de gezondheid van mens, dier en de natuur.

13.45 - 17.00 uur : De voorbereidingen om brood te bakken met Piet.(Theorie en praktijk)

ZATERDAG 9.00 uur Ontbijt met Rineke

Ontbijten: de buitenwereld lijkt qua voedselverleidingen soms wel een jungle. Een gezond ontbijt kiezen dat je darmbacteriën en brein van werkelijk voedsel voorziet is misschien wel een van de belangrijkste zaken om weerstand te bieden aan al deze verleidingen. En tevens de basis voor een energieke, mooie dag. Wat voor eisen stellen jouw darmen en brein aan een ontbijt? Je hoort en proeft het.

10.00 – 12.30 uur: brood bakken met Piet (theorie en praktijk)

12.30 uur -13.30 uur: Lunch

13.30 uur – 15.30 uur : Wat je écht nog moet weten over brood bakken. 

15.30 – 16.15 uur Tips van Piet + vragen uurtje:

16.15 uur Einde programma en geïnspireerd huiswaarts met je ‘brood en cracker oogst’

Overnachten? 

Wil je nog van langer genieten van de prachtige Westerwoldse natuur? In en rond Sellingen zijn veel leuke, rustige en goede Bed & Breakfast gelegenheden. Hieronder een aantal:

In en rond Sellingen, velen zelfs op een steenworp afstand van Heerlijk Westerwolds Land, zijn veel gezellige, rustig gelegen en betaalbare overnachtingsmogelijkheden. Kom je van ver? Of wil je iets langer van het prachtige Westerwolde genieten? Hieronder een aantal mogelijkheden om uit te kiezen:

*Overnachten op een prachtige plek in een yurt?

Dan bevelen wij je van harte onderstaande prachtige yurts van Noorder Yurts aan. "Hoe heerlijk is het om na een mooie trainings-, of workshop dag fijn tot rust te komen in een echte magische Yurt. Om lekker nog iets te koken op het prachtige houtkacheltje. Fijn op jezelf of samen met medecursisten na te genieten van de bijzondere en leerzame dag. Samen om het kampvuur of lekker in je eentje een boekje lezen, alles kan. Wil je graag een plekje in één van de fijne Yurts stuur een mailtje naar [email protected] Geef daarbij aan om welke dagen het gaat en of je graag een bedje wil reserveren in een vierpersoons Yurt of dat je kiest om alleen of met zijn tweeën in een tweepersoons Yurt te komen genieten. Je bent meer dan welkom!" aldus Noorder Yurts.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen