Tweedaagse Inspiratietraining: aan de slag in onze buitenkeuken, op het land en in de natuur. Samen de zomerse overvloed verzamelen en verwerken door deze te drogen in droogovens, te pickelen, te wecken/in te maken of in te vriezen.
In tegenstelling tot wat er op internet en oude snoeiboeken over fruitsnoei te vinden is, is het veel beter om bijna alle fruitplanten in de zomer te snoeien. Ze blijven dan rustiger, herstellen hun snoeiwonden sneller. Zo is er minder kans op infecties.
Kom naar dit unieke outdoor-seminar ‘De bodems onder onze gezondheid’. De boer, de kok, de arts én een onderzoeker voedselkwaliteit laten hun licht schijnen op onze bodem en voeding in relatie tot (darm)gezondheid: vanuit de wetenschap en de praktijk.
Ben jij een van onze gasten die zondag 15 september vanaf 12.00 uur komt dineren op ons land? Urenlang in goed gezelschap, (h)eerlijk eten en drinken uit de regio en optimaal genieten van het MOOIE voedsel dat de grond ons weer in overvloed schenkt.
Ben jij een van onze gasten die zondag 15 september vanaf 17.00 uur komt dineren op ons land? Urenlang in goed gezelschap, (h)eerlijk eten en drinken uit de regio en optimaal genieten van het MOOIE voedsel dat de grond ons weer in overvloed schenkt.
Stel je voor dat er door heel Nederland een mozaïek patroon zou liggen van akkertjes, van max 5 hectare waar ‘gezondheid per hectare’ voor alles wat leeft de prioriteit heeft. Wat veel voordelen voor mens én natuur. En het is te realiseren. Doe je mee?
Tijdens deze twee outdoor dagen leer, proef, hoor en ervaar je waarom er feitelijk maar een soort voedsel is dat onze gezondheid & ons welzijn optimaal kan ondersteunen: voedsel uit een gezonde bodem en omgeving. Die onbewerkt, voedend en divers is.
Twee bodems (die waar ons voedsel vandaan komt) en onze eigen bodem (onze darmen) vormen de fundering voor onze weerstand en onze breinvitaliteit. Tijdens deze twee dagen legt Rineke Dijkinga een stevige basis hoe je met voeding aan de slag kunt.
Tijdens een training van Rineke op Heerlijk Westerwolds Land smul, ontdek, hoor en leer je. Je wordt geïnspireerd om weer baas in eigen pan en buik te worden. Door weer te gaan koken met duurzame, onbewerkte, diverse, kleurrijke voeding doe je iets moois voor je eigen gezondheid en die van de aarde. Wil je op de hoogte worden gehouden over nieuwe lezingen en data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg Rineke op Quodari. Op de website van Rineke tref je ook de lezingen/trainingen die ze elders in Nederland geeft.