0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

 • Voedpedaal Arrangement - Het Westerwoldse voedsel op jouw bord
Met dit fietsarrangement ontdek je het Westerwoldse voedsel door een uitgestippelde fietsroute van 42 kilometer langs lokale boeren en producenten.

€29,95

Incl. btw
Levertijd: Er zijn nog plekken beschikbaar

De natuur en het voedsel van Westerwolde

Westerwolde wordt wel eens het ‘Drenthe van Groningen’ genoemd vanwege haar prachtige natuur met bossen, heide, een meanderende beek en kleinschalige landschappen. Aaneengeschakeld door prachtige fietsroutes. Maar wist je dat er in Westerwolde ook heel wat heerlijk en duurzaam voedsel wordt verbouwd? Voedsel dat we tijdens dit fietsarrangement op drie plekken aan jou serveren en wat je onderweg ‘live’ kunt zien op het land.

Het Westerwoldse voedsel op jouw bord

 1. Je start bij bierbrouwerij Westerwolde en fietst dan, via een mooie route naar de quinoa op Heerlijk Westerwolds Land en daarna naar PUUR Westerwolde (in de Noordmee) waar je aan de voet van de Ruiten Aa beek koffie/thee met Westerwoldse koek geserveerd krijgt. 
 2. Daarna fiets je door naar een uniek landbouwproject ‘de Westeresch’ in Veele (waar kleinschalige landbouw met herstel van biodiversiteit centraal staat) 
 3. Na een stukje fietsen kom je aan bij Gasterij Smeerling. Een sfeervolle authentieke boerderij waar je gastvrij onthaald wordt voor de lunch.
 4. Je volgende stop is bij Bio Boerderij Landleven waar je kennis kunt maken met een vooruitstrevend biologisch koeienbedrijf. Zie en hoor over hun ‘vooruit naar vroeger’ visie en proef van de heerlijke zuivelproducten die ze er maken.En proef een bolletje van hun niet te versmaden zomerfruit-ijs.
 5. Daarna fiets je terug naar je startpunt. Hier kun je zien hoe de gerst van het over(h)eerlijke Westerwoldse bier groeit, waar je dit bier kunt proeven en lekker op de stropakken kunt uitrusten. En ook hier zullen we je weer twee lekkere hapjes uit Westerwolde serveren. 

Datum: 7 juli 2019

Start en eindpunt: Bierbrouwerij Westerwolde, Burgemeester Buiskoolweg 35, Sellingen

Afstand: 42 km

Aanvang: tussen 9.30 en 11.00 uur

Eind: tussen 17.00 en 18.00 uur

Inbegrepen: koffie/thee met Westerwoldse koek, lunch met soep, Westerwolds brood) Bij het eindpunt serveren wij je onze Westerwoldse proeverij met 4 hapjes en een proeverij met Westerwolds bier. Alle hapjes en maaltijden zijn biologisch, voornamelijk met lokale ingrediënten, home made en gemaakt volgens de recepturen van Rineke Dijkinga.

Voor onderweg krijg je een informatieve flyer mee zodat je kunt lezen wat je onderweg tegenkomt. Ook kun je op 3 locaties uitleg krijgen over de Westerwoldse landbouw/producten:

 • Bij Bio boerderij landleven: uitleg over hun kijk op koeien kringlooplandbouw en uitleg over de productie van hun kaas
 • Bij landbouwproject de Westeresch: uitleg door Jan Loots, de bedenker achter dit plan
 • Bij Brouwerij Westerwolde over het proces van eerlijk bierbrouwen

Kosten: € 29,95 per persoon.

Liever opgeven per mail? Dat kan ook, via:

info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl, info@brouwerij-westerwolde.nl of info@puurwesterwolde.nl

​Nog een fietsdag eraan vast knopen?

Wil je nog een dagje fietsen? Er is ook nog een Cittaslow fietsroute van 41 km, precies naar de andere kant van Westerwolde. Maak kennis met het gedachtengoed van Cittaslow bij de ondernemers, ook zeer de moeite waard. 

 

​Wil je een fiets huren?

Wij kunnen voor € 7,50 een fiets (met versnellingen) voor je huren die op het startpunt voor je klaar staat. Wil je liever een elektrische fiets? Ook die kunnen we voor je regelen voor € 20,00 per dag. Fiets reserveringen wel heel graag 14 dagen van tevoren aan ons doorgeven. Dit kan via info@rinekedijkinga.nl

 

Overnachtingsmogelijkheden

Kom je van ver? Of wil je graag wat langer blijven? In en rond Sellingen heb je een grote verscheidenheid aan bed & breakfast-gelegenheden, waar je goed en betaalbaar kunt overnachten.

 • Wil je een Bed & Breakfast waar je een grotendeels biologisch/Westerwolds/Puur RIneke ontbijt geserveerd krijgt. Zie deze link:https://bbsellingen.nl

 • Blijf je een nachtje langer? Dan kun je ook in een heuse Yurt, op loopafstand van Puur Westerwolde overnachten:www.noorderyurts.nl

 • Op een steenworp afstand van PUUR Westerwolde kun je ook overnachten op Camping de Bronzen Eik en op camping de Barkhoorn. Je kunt er overnachten in een trekkershut, een luxe lodge of een chalet. Bij camping de Barkhoorn kun je ook nog overnachten in een safaritent. Informeer bij hen naar de mogelijkheden.

  Op een steenworp afstand van Brouwerij Westerwolde tref je Bed en Breakfast Westerwolde

 • En een leuke Bed & Breakfast in de buurt van Gasterij Smeerling is de Porrepoele.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen