0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Training pickelen & fementeren met Peter | 8 september 2023
  • Training pickelen & fementeren met Peter | 8 september 2023
Dagtraining over pickelen/fermenteren op Heerlijk Westerwolds Land: aan de slag in onze buitenkeuken met Peter van Berckel . Samen verzamelen, leren, doen als het gaat om pickelen en fermenteren.

€169,00

Incl. btw
Artikelnummer: 08092023
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Er zijn nog plekken beschikbaar

Eendaagse inspiratietraining (outdoor) MOOI pickelen en fermenteren met Peter van Berckel

Wil jij écht aan de slag en gaan eten zonder pakjes en zakjes? Je (darm)gezondheid en vitaliteit een dienst bewijzen bij alles wat je in je mond stopt? Leren beter om te gaan met alle voedselverleidingen die lonken? Je creativiteit te gebruiken in de keuken? Als je dat wilt ben je van harte welkom op deze inspiratie dag ‘MOOI pickelen en fermenteren’ waarin Peter van Berckel je inspireert om de kunst van het pickelen en fermenteren (weer) op te pakken. Daarmee word je ook direct weer een beetje baas in je eigen portemonnee. Je gaat dan namelijk weer met het seizoen mee eten, eten wat jouw regio biedt, de zomerse overvloed aan eten weer ‘bewaarbaar maken’ zodat je ook in de herfst en winter ruimschoots gezond voedsel voorhanden hebt. Eten wordt zo leuker, lekkerder, mooier, gezonder en betaalbaarder.

Wij zijn er supertrots op dat Peter naar Heerlijk Westerwolds Land komt om jou te inspireren.

 Wat verstaan wij onder MOOI Eten?

  • Voor ons is dat eten dat:
  • Onze gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst;
  • Een lust voor het oog is;
  • Zoveel mogelijk met het seizoen meegaat en zo zorgt voor ongelooflijk veel variatie
  • in geur, kleur en smaak op je bord;
  • Voedzaam is zodat het ook daadwerkelijk verzadigd.
  • Een zo klein mogelijke CO2- en watervoetafdruk heeft.
  • Kleinschalig verwerkt is, met liefde en aandacht voor mens, dier en natuur;
  • Een verhaal van de boer, teler of producent achter zich heeft, een gezicht heeft;
  • Lokaal en/of zo duurzaam mogelijk geteeld is;
  • Je voldoening en zingeving kan geven omdat je met alle facetten van voeding bezig bent.

Voor wie:

Voor iedereen die ervan overtuigd is dat we met mes en vork een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en voor de aarde. En die staat te springen om de kunst van pickelen en fermenteren weer onder de knie te krijgen.

Met welke kennis, overtuigingen en vaardigheden keer je huiswaarts na deze training?

Fermenteren is een oude conserveringsmethode die momenteel enorm in de belangstelling staat. Niet alleen vanwege het aspect van het duurzaam bewaren van voedsel. Juist de enorme smaaktransformaties die in het natuurlijke proces ontstaan én de goede invloed op (darm)gezondheid maakt dat vele mensen zich willen verdiepen in dit onderwerp.

Peter vertelt over de historische en culturele context, technieken, gezondheidseffecten en geeft heldere definities. Hij beantwoordt ook alle vragen waarom je sowieso zelf zou gaan fermenteren. Natuurlijk ga je ook praktisch aan de slag en leert 3 verschillende technieken met groente!

Door wie
Deze dag heb je te maken met 2 personen die van hun passie voor MOOI Eten hun werk hebben gemaakt:

Peter van Berckel: dé pickle expert van Nederland. Voor hem is fermenteren alchemie: van een levensmiddel meer maken dat wat het oorspronkelijk was. Hij schreef er een prachtig boek over en wil zijn kennis daarover ook delen via workshops. Zijn liefde voor fermenteren begon in de jaren ’80 waar het een onderdeel was van zijn opleiding natuurvoedingsleer

Rineke Dijkinga: auteur van 8 bestsellers over voedsel en gezondheid en jarenlange trainer over dit onderwerp. Haar grote passie; mensen verleiden om zelf de keuken in te gaan en baas te worden in eigen buik en pan.

Kosten:

€ 169,00 p/p

Hierbij zijn inbegrepen: koffie, thee, hapjes, drankjes, eenvoudige lunch en de ingrediënten die je tijdens de workshop gebruikt.

Datum

8 september 2023

Aantal deelnemers

Maximaal 12 per groep. Bij minder dan 10 personen zijn wij helaas genoodzaakt de training te annuleren.

Locatie:

Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, 9551 XD Sellingen. De training vindt plaats in onze outdoortent met buitenkeuken.

Zelf meenemen naar deze trainingsdag:

  • schort
  • snijplank
  • koksmes
  • digitale keukenweegschaal
  • theedoek
  • 2 x weckpot of ruime glazen/ keramische pot min. 1 liter inhoud
  • Schoon glazen conservenpotje

Heb je deze spullen niet? Neem dan even contact op met Peter voor overleg:  [email protected]

Annulering

Minimaal 10 dagen voor aanvang van de training. Bij latere annulering kunnen we u helaas niet meer schadeloosstellen. Mochten er van overheidswege beperkingen zijn wat betreft groepen dan krijgt u uiteraard het volledige bedrag teruggestort.

Speciale dieetwensen? Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons heeft doorgegeven.

Slecht weer? We houden de groepen opzettelijk klein (maximaal 12 personen) zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is het dus buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel

Overnachten:

Wil je nog van langer genieten van de prachtige Westerwoldse natuur? In en rond Sellingen zijn veel leuke, rustige en goede Bed & Breakfast gelegenheden. Hieronder een aantal:

  • Op een paar kilometer afstand van PUUR Westerwolde vindt je bijvoorbeeld B&B WesterwoldeB&B ZuidveldB& B Laude Huus, B&B de Stee, Herberg Sellingen, en nog heel veel meer.
  • Blijf je een nachtje langer? Dan kun je ook in een heuse Yurt
  • Wil je een rustige landelijke B&B op ca. 20 minuten vanaf Sellingen waar ze veel home-made producten serveren? Dan kan ik je deze
  • Op ca. 25 minuten rijden van PUUR Westerwolde ligt deze zeer rustige en uiterst sfeervolle Bed en Breakfast: Alteveer Buiten.
  • Ook zijn er in en rond Sellingen prachtige campings waar je kunt vertoeven. Zoals camping Harmina Hoeve, camping de Bronzen Eik, Camping de barkhoorn. En iets verder van Sellingen af vind je de prachtige Camping Noorderloo.(beste kleine camping 2023 ANWB-nominatie!) Op loopafstand van Heerlijk Westerwolds Land tref je camping de Vreemde eend (als je geen zin hebt om je eigen tent op te zetten) of de zeer rustige natuurcamping Cum Laudehoeve.

GLOBALE INDELING VAN DEZE DAG

10.15 uur:

Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers op Heerlijk Westerwolds Land

10.45 – 11.45 uur: Rondleiding op Heerlijk Westerwolds Land met Rineke.

Alles wat je in je mond stopt kan bijdragen aan een mooi leven; een leven waarin gezondheid van mens, dier een aarde op nummer een staan. Als jij voor jouw gezondheid gaat ga je automatisch voor de gezondheid van de aarde en de bodem. Rineke legt je tijdens de rondleiding uit hoe groot de rol van een gezonde bodem is voor jouw ‘bodem’: je darmen.

11.45 – 12.30 uur lunch

Rineke heeft een eenvoudige, voedzame lunch voor je gemaakt. Met ingrediënten van het land en uit de regio. En uiteraard alvast een pickle om in de ‘picklestemming’ te komen.

12.30 Start pickle/fermentatie workshop door Peter van Berckel

  • Theoretische kennis:
    Het begrijpen van het proces, waarom en hoe. Welke gefermenteerde producten kunnen dagelijks deel van van onze voeding maken? Hoe houd je zelf het (fermentatie)stuur in handen in je eigen keuken en eettafel?
  • Praktische kennis:
    Je gaat de tuin in en oogst zelf de verse groenten waar je mee aan de slag gaat. Je leert drie verschillende technieken waarmee je de rest van je leven alle groenten van het seizoen kunt gaan fermenteren.
    - de ‘droge’ fermentatie techniek
    - de pekeltechniek
    - de snelle pickle-pers techniek

17.30/17.45 uur: einde workshop en huiswaarts. Je gaat trots naar huis met 3 verschillende fermentaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen