0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Rineke Dijkinga FEEST VAN MOOI ETEN | 26-09-2021
De rode -of liever gezegd de groene- draad van deze dag is lokaal, duurzaam/biologisch, lekker en gezond eten. Voedsel dat met liefde gemaakt is door kleine, lokale telers en ondernemers.

€0,00

Incl. btw
Artikelnummer: 20212609
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 2-3 werkdagen
Merk: Rineke Dijkinga

Het is mooi eten, uit de lokale keten

Zondag 26 september

Zondag 26 september a.s. organiseren we het Feest van Mooi Eten (uit de lokale keten) in Sellingen. Misschien herinner je je nog het Voedfestival dat we drie jaar geleden organiseerden -samen met de gemeente- in Westerwolde? Weken later kregen we nog steeds enthousiaste en blije reacties van bezoekers. Dat inspireerde ons om ook dit jaar weer een feest te organiseren. Maar dan kleinschaliger en op en rond ons eigen Heerlijk Westerwolds Land.

Mooi Eten in de hoofdrol

Het wordt een buitenfeest met in de hoofdrol ‘Mooi Eten’. Om te vieren dat het maar mooi weer gelukt is om de oogst binnen te halen. Een oogst die ons het komende jaar kan voorzien van gezond eten.

Eten dat mooi is;

  • omdat het lokaal en/of duurzaam geteeld is
  • omdat het kleinschalig verwerkt is met liefde en aandacht voor mens en natuur
  • omdat het oog ook iets wil
  • vanwege het prachtige verhaal erachter
  • vanwege de dienst die jouw gezondheid en/of de aarde ermee bewijst

Een dag lang genieten

Op het Feest van Mooi Eten kun je een dag lang buiten genieten. Door te proeven van de oogst van de afgelopen zomer, door de mensen achter je eten te ontmoeten en door de natuur in te gaan. Kortom, een mooie mix van kennis delen, leren van elkaar en proeven van allerlei heerlijkheden.

De rode of liever gezegd de groene draad van deze dag is lokaal, vooral biologisch/duurzaam geteeld, met oog voor biodiversiteit.

Een greep uit wat er te doen is:

  • Rondleidingen over het land
  • We vertellen je van alles over permacultuur, bodemgezondheid en biodiversiteit.
  • Heel veel te proeven op de duurzame-lekkernijen-markt met ruim 25 standhouders
  • Een heuse ‘Bosbios’ met filmpjes over agroforestry en biodiversiteit
  • Zwammen met Hendrik van Zwammen & Zo
  • Wildplukken met Tim en Leah
  • Wildplukpesto’s proeven (bij de scholieren van MBO Terra Groningen)
  • Doorlopende kook-, pickle-, fermentatie- en droogoven-demo’s (met oa Peter van Berckel, Brenda Bas van Green Yourself)
  • We gaan Westerwoldse pannenkoeken bakken met kinderen
  • En natuurlijk kun je (h)eerlijk lunchen bij de stands van o.a. Mennoos Kookerij, De Woeste Grond
  • Heerlijke producten bij elkaar scharrelen op de markt

Ben jij erbij?

We nodigen je van harte uit om deze dag met ons mee te vieren. Maar let op: het aantal aanmeldingen is niet onbeperkt. Vol = Vol, dus meld je snel aan. Dan zien we je graag op zondag 26 september in Sellingen!


LET OP DAT JE TIJDIG RESERVEERT. VOL=VOL. 

Let op: er bestaat uiteraard de mogelijkheid dat nieuwe Corona maatregelen roet in het eten gaan gooien. Vul daarom uw volledige gegevens in zodat we u wel kunnen berichten. Deze reservering is tevens uw toegangsbewijs voor deze dag.

DE STANDHOUDERS:

  1. In het wilde Weg (Tim en Leah) informatie over eetbare wilde planten, wildplukwandelingen, opleidingen.
  2. Voedselbos Klein Renneborg info en verkoop voedselbos & Hendrik de Vries: verse en/of gedroogde paddenstoelen
  3. Heerlijk Westerwolds Landc.m. PUUR Westerwolde info en producten van het land (fruitleer, meelmixen etc)
  4. Brouwerij Westerwolde: Westerwoldse biertjes
  5. Westerwolds Goud met verschillende soorten bio boerenkaas
  6. De Woeste Grond met info over meukvrij vlees & borrelplankje van gedroogde natuurvleesvleesproducten en vleeswaren.
  7. Voedselbos Glimmen: informatie over circulair bouwproject Educatief Centrum in Glimmen en onze Voedselbosinspiratiecursus in oktober
  8. Geitenkaasmakerij Fehnland met rauwmelkse geitenkaas
  9. t Ol Daip: kruiden, planten en bijzondere/vergeten groenten
  10. Boeket Garni: olie, azijn, kruiden & streekproducten uit Westerwolde.
  11. De tuinen van weldadigheid: verse knoflook om te planten, knoflookbloemstelentapenade, appelsap, kruidenthee, zaden etc. 
  12. Groenteboerinnetje: Seizoensgebonden groente 
  13. Ecodorp Land van Aine: Verkoop zaden, mogelijk andere eigengemaakte producten, compost-toiletten-informatie van Fedde Jorritsma / Local Wise 
  14. Dhana chocolate: rauwe vegan bonbons, notenpasta en pure repen. 
  15. De Porrepoele: inmaken in potten, verse fruitsalade, tapenade, pesto, hummus 
  16. Het Blauwe Huis: biologische theekruiden, keukenkruiden en kruidensaus 
  17. Bakker Wiebrand/Graanrepubliek; ambachtelijk brood 
  18. Peter van Berckel: pickelen en fermenteren met seizoengroenten en ouder granen: doorlopende demo 
  19. Marion Pluimes/ Groene kookacademie/The loffy chef. Doorlopende demo natuurlijk koken met het seizoen mee 
  20. Yvonne Vriend/Kamille Voedingsadvies: pannenkoeken met natuurlijk beleg: doorlopende kookdemo’s voor kinderen 
  21. Green Yourself doorlopende demo met koksmessen, droogovens en hogesnelheidsblender 
  22. Groene Boekenshop: met boeken voor mensen met een groen hart: over de bodem, permacultuur etc.

CATERING

-Verrassend Doordacht lunches

-Kopje Genieten koffie/thee/home-made taart

-Kloosterboerderij Bleyendal: blaarkoppen burgers

-Mennoos Kookerij broodje Westerwoldse wildplukpesto met Westerwolds Goud kaas, Westerwoldse quiche etc.

 

Overnachten in de omgeving van Sellingen?

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen