0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Boek Weten van Heerlijk eten 1 + Bookazine Mooi Eten
Op een lekkere manier aan de slag met je algehele vitaliteit en energie? Met dit boek van Rineke Dijkinga + het magazine heb je 160 recepten tot je beschikking voor elk moment van de dag. En een schat aan informatie over eten & je gezondheid.

€26,95

€33,90 Incl. btw
Artikelnummer: 20211111
Levertijd: 2-3 werkdagen

Wil je op een lekkere manier aan de slag met je vitaliteit/energieniveau, je hormonen, je brein en je darmgezondheid? Met het boek + het magazine heb je maar liefst ruim 160 recepten tot je beschikking voor elk moment van de dag. En ongelooflijk veel informatie om met de gezondheid van je hormonen en brein aan de slag te gaan.

Zowel in het bookazine als het boek worden er heel wat tipjes van de sluier opgelicht op over deze hormonen:

  1. Neurotransmitters (als serotonine, dopamine etc.);
  2. meer bekende hormonen: insuline, oestrogeen, cortisol etc.;
  3. en weefselhormonen (met een duur woord: prostaglandines).

1) Bookazine Mooi Eten

Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat:

  • het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst;
  • het oog ook iets wil;
  • het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren.
  • het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur;
  • er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit;
  • het lokaal en/of duurzaam geteeld is;
  • elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord;
  • hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven.

Lees er veel meer over via deze link:

2)Weten van (h)eerlijk eten deel 1

"De beste dokter staat in de keuken'.

Stel nu dat we op school les zouden krijgen in ‘de gebruiksaanwijzing’ van ons lichaam. En dat we zouden leren dat volwaardige voeding een belangrijke voorwaarde is voor een gezond gewicht, lichaam en een gezonde geest. Dan zou ons leven er wellicht heel anders uitzien. 

Helaas hebben we deze lessen niet in het vakkenpakket. En alle kennis, doorgegeven van generatie op generatie, lijkt overschaduwd door wat de reclame zegt over voeding. Zou het daarom zijn dat eten voor veel mensen een kwestie is geworden van calorieën tellen en een manier om je trek te stillen? Dat we angst hebben voor vet terwijl gezond vet zo belangrijk is voor ons brein en ons lichaam? Dat we niet begrijpen dat we dikker worden als we te weinig eten? Dat we niet snappen waarom ons cholesterol of onze bloeddruk maar niet wil zakken?

Dit boek geeft u een kijkje achter de schermen van zowel ons lichaam als van voeding. Het is speciaal bedoeld voor de mensen die van pakjes en zakjes over willen schakelen naar gezondere voeding. Zodat we kunnen begrijpen wat ons lichaam nodig heeft en wat we beter kunnen laten staan. Heb je de overstap naar gezonde voeding al lang gemaakt? Dan is één van mijn andere boeken wellicht geschikter.

Lees veel meer over dit boek via deze link.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen