0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Reinigende tomatensoep

  • Geplaatst op
  • Door Rineke Dijkinga
  • 0
Reinigende tomatensoep

Wat een feest, al die jonge brandnetels. Ik heb een flinke hoeveelheid uit de wei gehaald en er een van mijn meest favoriete soepen meegemaakt.

Ingrediënten 

1 flinke ui, 1 teen knoflook, 1 eetlepel kokosolie, gemalen gember, kurkuma, 1 liter water, 4 biologische kruidenbouillonblokjes, 2 zoete aardappelen in stukjes gesneden, 1 flinke bos brandneteltoppen (of een ander gezond groen kruid), 1 liter biologische tomatensaus, 2 eieren, peper en zout, shoyu naar eigen smaak.
 

Bereiding

Ui en knoflook fruiten in kokosolie. Vervolgens de gember en de kurkuma erbij doen en daarna het water en de bouillonblokjes. Aan de kook brengen, de zoete aardappelen toevoegen en gaar laten koken. Dan de brandneteltoppen even mee laten koken. Tegen de kook aanhouden, de twee rauwe eieren erdoor doen en heel kort pureren met de staafmixer. Vervolgens de tomatensaus erdoor mengen. Niet meer laten koken. Even proeven en wellicht nog aanvullen met wat gember, kurkuma, peper en zout of shoyu.

Wil je de soep meerdere keren opwarmen, dan kun je de brandnetels beter apart koken, ze pureren en in de koelkast bewaren. De volgende dagen kun je dan telkens een kleine eetlepel in je portie soep doen. Maar uiteraard kun je ook voor een ander groen kruid kiezen. Dragon bijvoorbeeld is ook lekker in deze soep.

Brandneteltoppen kan je het best plukken met een tuinhandschoen en ze in heet water schoonwassen, na verhitting zijn de prikkels eruit. Meer weten? Klik hier voor een filmpje over hoe je brandnetels kunt verwerken in soep.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.